’n Taxi-eienaar is vermoor en ’n 10-jarige kind is Woensdag buite die Laerskool Lotusville in Lotusville, KwaZulu-Natal, geskiet.

Reaksie-eenheid Suid-Afrika (Rusa) was oorval met oproepe van inwoners, getuies en opvoeders wat geweervuur ​​aangemeld het. Sommige inbellers het die beheerder aan diens ingelig dat die geweervuur ​​op ’n Toyota Hilux-bakkie gerig is.

Alle beskikbare reaksiebeamptes is uitgestuur en het om 14:23 op die toneel aangekom. 

Beamptes het ’n silwer Toyota Hilux en koeëls langs die ingang van die skool ontdek. Die bestuurder het verskeie skietwonde aan sy kop en lyf opgedoen. Hy is deur mediese personeel dood verklaar. 

Ongeveer dertig 9 mm en hoë kaliber patrone van twee verskillende gewere was rondom die oorledene se voertuig gevind. Die taxi-eienaar se 9 mm-pistool was in ’n holster. Hy was na bewering by die skool om sy kind op te tel, maar dit kon nie bevestig word nie.

Volgens getuies was die insittendes van ’n silwer Mercedes Benz verantwoordelik vir die moord. Verskeie skoliere en ouers wat wag om hul kinders uit die skool op te tel, het tydens die skietery vir dekking gevlug. 

’n 10-jarige graad 5-leerder is deur ’n dwaalkoeël getref. Sommige leerlinge het kneusplekke opgedoen nadat hulle geval het.