Showmax se nuwe ware misdaad dokumentêr fokus op:

  • Ondersoeke na die dood van Hoërskool Stella se Sharnelle Hough (17) en Marna Engelbrecht (16).
  • Die dokumentêr is vervaardig deur die regisseur en produksiemaatskappy agter die ware misdaadreeks Devilsdorp.
  • Die dokumentêr sal op Showmax op 17 Maart 2023 vrygestel word

Showmax het die eerste lokprent vrygestel vir Stella Murders, ’n nuwe ware misdaad-dokumentêr van David Enright en IdeaCandy, onderskeidelik die regisseur en produksiemaatskappy agter die trefferreeks Devilsdorp, een van Showmax se tien mees gestroomde titels van 2021, wat internasionaal vrygestel is en die 2022-titel gewen het vir ’n SAFTA vir die beste TV-dokumentêr.

Met die vrystelling op 17 Maart 2023 ondersoek Stella Murders die dood van beste vriendinne Sharnelle Hough (17) en Marna Engelbrecht (16) by hul koshuis by Hoërskool Stella in Noordwes. Op Saterdagoggend, 26 Mei 2018, is Sharnelle opgehang by die trap gevind en Marna is in ‘n badkamer ontdek, met albei sterftes wat aanvanklik soos selfmoordvoorvalle gelyk het.

Stella Murders is ’n hartverskeurende storie,” sê Yolisa Phahle, uitvoerende hoof van Showmax en Connected Video by MultiChoice. “Dit handel oor elke ouer se ergste vrees. Die produksie is gemaak deur samewerking met Sharnelle en Marna se families, wat hoop hul storie sal soortgelyke tragedies voorkom.”

Foto: Joernalis Marizka Coetzer (Verskaf)

Die 90 minute Showmax Original bevat onderhoude met Ronnie en Sonja Hough, Sharnelle se ouers; Stefaans, Rianet, en Riané Engelbrecht, Marna se pa, ma en suster; Kaptein Zagaries Human, die Stella Suid-Afrikaanse Polisiediens stasiebevelvoerder; Kaptein Markus Ferreira, die ondersoekbeampte; private ondersoeker Chris Saunders; en advokaat Johan Smit, die staatsaanklaer. Kyk ook uit vir Marizka Coetzer van Devilsdorp, wat die Stella Moordsaak vir Huisgenoot gedek het.

Foto: Kaptein Zagaries Human, Stella SAPD-stasiebevelvoerder (Verskaf)

Stella, die tuiste van net meer as 4 000 mense, is ’n klein, stil beesboerderygemeenskap naby Vryburg in Noordwes. “In so ’n hegte gemeenskap word daar verwag dat gevaar van buite af kom,” sê die kliniese sielkundige Elmarie Claassens in die dokumentêr. “Maar die ding van gevaar is: dit kom nie net van buite nie.”

Die dokumentêr maak dit duidelik dat die dorp se inwoners steeds die sterftes verwerk.

Jy kan die lokprent hieronder kyk: