Twee polisiesersante van die Dobsonville SAPD wat op Vrydag, 17 Februarie 2023, deur Onafhanklike Polisieondersoekdirektoraat (Opod) in hegtenis geneem is vir ontvoering, afpersing en die besit van gesteelde goedere, sal op Maandag, 20 Februarie 2023, in die Roodepoort-landdroshof verskyn.

Daar word beweer dat vier lede van die SAPD op 17 Februarie 2023 om 14:00 na Payneville in Springs gery het om die eiendom van ’n vermeende verdagte te deursoek.  

Hulle het die vermeende verdagte in hegtenis geneem en beslag gelê op geld ter waarde van R35 000, Goud, Maatskale en 25 liter Acidic Mercury.

Terwyl hulle in die polisievangwa was, het die vier beamptes na bewering nog geld van die verdagte geëis, wat hy toe nie gehad het nie. Hulle het hom aangeraai om sy vriende te bel om hom te help om die bedrag geld in te samel. Sy vriende kon egter nie help nie.

Hulle het na bewering die verdagte en sy vriend ingelig dat hy (die verdagte) in hegtenis geneem is totdat hy die vereiste bedrag geld kan betaal.

Die vriend het die voorval by Oppd-ondersoekers aangemeld wat saam met die Suid-Afrikaanse Polisiediens (SAPD) en Johannesburgse metropolisiediens (JMPD) gewerk het om die beamptes en die staatsvoertuig op te spoor.

Die voertuig is in Roodepoort gevind met slegs 2 lede. 

Hulle is in besit gevind van goud, twee maatskale, 25 liter Acidic Mercury en ’n onbekende bedrag geld.

Die twee sersante word by die Roodepoort SAPD aangehou terwyl die ander twee konstabels nog gesoek word.