Op Vrydag, 17 Februarie 2023, het die vrou van ’n plaaslike prokureur in Bellville haar man as vermis aangemeld, aangesien hy nooit na werk teruggekeer het huis toe nie. Bellville-speurders het gevolglik die vreemde omstandighede rondom hierdie voorval ondersoek.

Die prokureur is Gerhard de Jongh, ‘n 63-jarige prokureur in Bellville.

Na konsultasie met die vermiste persoon se sakevennoot en sekretaresse het hulle die kantore besoek en gevind dat die kantoor in baie opsigte verwoes is en dat sekere items ook vermis word. Hulle het ’n lêer op die lessenaar gevind wat van deurslaggewende belang in hul ondersoek sou wees, aangesien dit direkte skakels gegee het om na te streef. 

Die ondersoekspan het dadelik ’n soektog van stapel gestuur in ’n poging om die vermiste persoon op te spoor. Hulle het na die adres van ’n vrou in Yaleweg in Belhar gereis wat die praktyk die vorige dag besoek het. Die man van die vrou kon nie rekenskap gee van waar sy vrou was nie. Getuies wat in die omgewing ondervra is, het die vrou op die misdaadtoneel geplaas toe hulle bevestig het dat sy ’n wit motorvoertuig, vermoedelik die slagoffer se motorvoertuig, met ’n onbekende man en twee insittendes bestuur het.

Na aanleiding van die leidrade in die lêer wat op die lessenaar in die kantoor gevind is, was hul visier nou op ’n ander adres wat in Klawer genoem word. 

Die betrokke inligting is met SAPD-beamptes in die Weskusstreek gesirkuleer. Klawer-polisie het die voertuig by ’n adres in hul polisiëringsgebied opgemerk en die huis binnegegaan waar hulle die vermiste persoon, wat erg getraumatiseer is, gered het. Hulle het toe ’n man en twee vroue op ’n aanklag van ontvoering in hegtenis geneem en aangehou.

Sodra hulle aangekla is, sal die verdagtes na verwagting ’n hofverskyning in die Bellville-landdroshof maak op die genoemde aanklag.

Foto: Gerhard de Jongh