’n 60-jarige onderwyser wat daarvan aangekla word dat hy ’n 9-jarige kind in die Galeshewe-township in die Noord-Kaap verkrag het, sal na verwagting nog ’n borgtogaansoek indien wanneer hy Vrydag 24 Februarie in die hof verskyn.

SABC News berig dat die beskuldigde, wat van die skool geskors is, sê hy het nuwe bewyse wat hom kan help om die hof te oortuig om hom borgtog toe te staan ​​nadat die eerste borgtogaansoek geweier is.

Die man het die na bewering ’n graad 2-leerder in Desember 2022 by verskeie geleenthede verkrag.

“Die saak van die onderwyser van Galeshewe wat daarvan aangekla word dat hy ’n negejarige verkrag het, is tot 24 Februarie uitgestel, aangesien die beskuldigde die hof ingelig het dat hy beplan om nog ’n borgtogaansoek met nuwe feite in te dien. Hy is voorheen borgtog deur die Galeshewe-distrikshof geweier. Hy bly in aanhouding tot sy volgende hofverskyning,” het Mojalefa Senokoatsane, die nasionale vervolgingsgesag (NVG) se provinsiale woordvoerder in die Noord-Kaap, gesê.