Mike Vonk, NSRI Wilderness-stasiebevelvoerder, het gesê dat die nasionale seereddingsinstituut (NSRI) Sondag, 19 Februarie, om 14h53 dienspersoneel geaktiveer het na aanleiding van berigte van ’n verdrinking wat aan die gang was by ’n plaasdam in Wildernis.

Die seereddingstuig Oscars Rescuer is na die toneel gestuur. NSRI-reddingswemmers, die Suid-Afrikaanse Polisiediensdiens (SAPD), die polisie se duikeenheid en Frontier Medix se mediese dienste het gereageer.

Met hul aankoms op die toneel het NSRI-reddingswemmers geïdentifiseer waar ’n 10-jarige plaaslike kind laas in die water gesien is voordat sy onder water verdwyn het terwyl sy saam met haar vriende geswem het.

4 NSRI-reddingswemmers het ’n vryduiksoektog begin en tydens die soektog is die kind opgespoor en op die oewer teruggebring.

KPR (Kardiopulmonêre Resussitasie)-pogings is op die meisie toegepas. Nadat alle pogings om die kind by te bring uitgeput was, is die kind ongelukkig dood verklaar.

Die liggaam van die kind is in die sorg van die staatsgesondheid se forensiese patologiedienste geneem.

Die polisie het ’n geregtelike doodsondersoekdossier geopen.