’n Ontbinde liggaam van ’n vrou wie se identiteit in hierdie stadium onbekend is, is Vrydagoggend om 11h30 by Embalenhle in ’n kamer van ’n verdagte gevind. Die 45-jarige manlike verdagte was in die beskuldigdebank nadat hy op Woensdag, 15 Februarie 2023, vir ’n gesinsgeweldverwante saak in hegtenis geneem is.

Luidens die polisieverslag het sy ma na die verdagte se inhegtenisneming bekommerd geraak oor die vlieë sowel as ’n slegte reuk wat uit sy kamer kom. Daar word gesê dat sy nie toegang tot die kamer kon kry om die oorsaak van die reuk te vind nie, aangesien die verdagte tydens sy arrestasie die sleutel vir die kamer gevat het. Sy het toe glo na die polisiestasie gegaan om hulle oor haar bekommernisse in kennis te stel.

Met hul aankoms het die lede gevind wat die vrou aangemeld het toe hulle die kamer nader. Een van die familielede het gehelp deur die deur te breek om toegang tot die kamer te kry. Dit was toe dat hulle die skokkende ontdekking van die lyk gemaak het. Haar lewelose en byna ontbinde liggaam is in die bed gevind wat verder bedek was met komberse. Die vermoorde vrou het slegs ’n wit T-hemp aangehad. 

’n Moordsaak is geopen en ’n ondersoek het dadelik begin. 

Voorlopige ondersoeke deur die polisie dui tot dusver daarop dat sy verwurg kon gewees het aangesien ’n skoenveter aan haar nek gevind is. Die vrou se liggaam het ook ’n paar tekens van bloeding gehad. Die polisie vermoed dat die moord deur die verdagte gepleeg kon gewees het voor sy inhegtenisneming op aanklag van die oortreding van ’n Beskermingsbevel met betrekking tot sy ma as ’n klaer. ’n Bykomende klag van moord is toe teen hom aanhangig gemaak.

Die Polisie is ook op soek na die familie van die oorledene. 

Die verdagte, geïdentifiseer as Leloko Mapitsi, het op Donderdag, 16 Februarie 2023 in die Evander-landdroshof verskyn waar die saak van ‘n oortreding van ’n beskermingsbevel tot Donderdag, 23 Februarie 2023, uitgestel is vir ’n formele borgtogaansoek en hy is in aanhouding.

Hy sal na verwagting Maandag, 20 Februarie 2023, vir ’n aanklag van moord verskyn.