KwaZulu-Natalse LUR vir Maatskaplike Ontwikkeling, Nonhlanhla Khoza, het die verkragting en moord op die 7-jarige Emihle Vuyo Nyawose, in die Dingimbiza-dorpie, ten sterkste veroordeel. 

Die verdagte het na bewering die kind verkrag en daarna haar nek gebreek, waarna hy haar in ’n vlak graf in ’n woud begrawe het.

LUR Khoza het die vinnige optrede van die polisie geloof wat ’n verdagte in hegtenis geneem het wat met die wrede misdaad verbind word.

Volgens berigte is die kind na ’n nabygeleë winkel gestuur, maar sy het nooit teruggekeer huis toe nie. Die verdagte, wat voorheen die kind vir geld gevra het, was glo die laaste persoon wat saam met die oorledene gesien is. Na ondervraging het die verdagte erken dat hy die kind verkrag en vermoor het deur haar nek om te draai voordat hy haar in ’n vlak graf in ’n nabygeleë woud begrawe het.

LUR Khoza het die omvang van brutaliteit teen die onskuldige kind beskryf as ’n barbaarse daad van ’n hartelose misdadiger. 

Sy het haar medelye met die slagoffer se familie uitgespreek en die ervare polisiebeamptes toegejuig wat die verdagte vinnig in hegtenis geneem het. Die LUR het ook ’n span maatskaplike werkers uitgestuur om psigososiale ondersteuning en trauma-behandeling aan die gesin te verskaf.

“Dit is ontmoedigend om te hoor van sulke brutaliteit teen ’n kind. Die kind is van haar lewe beroof deur ’n persoon wat veronderstel was om haar te beskerm. Die verdagte het die kind se vertroue en dié van die familie verraai, en ons het volle vertroue in die hof om hom vir ’n lang tyd te vonnis vir sy wreedheid en barbaarse daad,” het LUR Khoza gesê.

Die verdagte sal na verwagting binnekort in die hof verskyn, en LUR Khoza het die publiek verseker dat die polisie onvermoeid sal werk om te verseker dat geregtigheid geskied.