Vandag het FlySafair aangekondig dat planne goed op dreef is om hul netwerk verder uit te brei nadat die regte toegeken is om drie bykomende streekroetes te bedryf, asook bykomende frekwensie op bestaande streekroetes.

Nadat ’n aansoek aan die einde van Junie 2022 ingedien is, het die Internasionale Lugdiensraad vandag aan FlySafair die regte toegeken om roetes tussen Johannesburg en Windhoek, Harare en Zanzibar te bedryf. 

Bo en behalwe hierdie nuwe roetes, het FlySafair ook vyf bykomende frekwensies op hul nuwe Mauritius-roete ontvang, wat beteken dat die lugredery moontlik daaglikse vlugte kan aanbied.

“Ons is verheug om hierdie nuus te ontvang,” sê Kirby Gordon, Bemarkingshoof by FlySafair. “Ons het reeds begin om die grondslag te lê in verskeie van ons teikenlande en is in gesprek met verskeie partye insluitend die burgerlugvaartowerhede om hierdie nuwe roetes so gou moontlik aan die gang te kry.”

Sodra alle toestemmings en logistieke oorwegings opgelos is, sal FlySafair daaglikse vlugte van Johannesburg na Windhoek en Harare van onderskeidelik Johannesburg en Kaapstad kan aanbied.

FlySafair het die afgelope 10 maande ’n tydperk van vinnige groei deurgemaak, wat ’n aantal nuwe vliegtuie by hul bedryfsvloot gevoeg het en baie nuwe personeellede aangestel het om hierdie uitbreiding te akkommodeer. Die lugredery is gereed om voor einde Maart drie vliegtuie by hul skedule te voeg en dit sal uiteindelik gebruik word om hierdie nuwe roetes te bedryf.

Skedules vir hierdie twee bestemmings sal waarskynlik teen die derde kwartaal van 2023 beskikbaar wees, net betyds vir die vakansieseisoen. FlySafair het egter onthul dat die roete na Zanzibar waarskynlik gouer beskikbaar sal wees danksy ’n bestaande huurooreenkoms.

FlySafair beoog om die roetes in die tweede kwartaal bekend te stel. 

“Dit is altyd opwindend om nuwe roetes bekend te stel. Ons sien daarna uit om ons lae tariewe vir hierdie bykomende roetes aan te bied en om sterker bande met ons bure te vorm.”