Die DA in eThekwini doen ’n beroep op die eThekwini-burgemeester, Mxolisi Kaunda, om te erken dat strande nooit veilig was om in te swem tydens verlede jaar se feesseisoen nie.

Tydens ’n vergadering van die Gemeenskapsdienstekomitee gister het dit aan die lig gekom dat die jaarlikse lewensredder-uithoubyeenkoms uitgestel is weens swak watergehalte wat veroorsaak word deur hoë e-coli-vlakke. Die wedren is toe herskeduleer om in Januarie plaas te vind, maar is weer om dieselfde rede uitgestel.

“Dit is uiters kommerwekkend dat burgemeester Kaunda plaaslike inwoners en besoekers na ons strande genooi het, alhoewel hy goed geweet het dat hulle onveilig is. Tog het hy dieselfde lewensredders toegelaat om in besoedelde water te swem, hul veiligheid geïgnoreer en geëis dat hulle hul lewens saam met besoekers in gevaar stel,” het Gavin Hegter, DA eThekwini-raadslid, gesê.

“Burgemeester Kaunda en sy ANC het al talle kere bewys dat hulle ongeskik is om hierdie munisipaliteit doeltreffend te bestuur en ’n belemmering vir dienslewering is.”

Noudat die PRC erken het dat watergehaltevlakke nie aanvaarbaar was nie, sal die inligting oorhandig word aan die regspan wat hofstukke opstel vir verdere optrede.

Die DA is geregverdig in sy kommer oor die munisipaliteit se watertoetsresultate wat nie betroubaar is nie en moontlik daarmee gepeuter word.