Passasiers aan boord van ’n vlug van Amsterdam na Johannesburg was histeries en het ‘gesnik’ en ‘gebewe’ nadat ’n brand in ’n kombuisoond ‘giftige dampe’ in die kajuit veroorsaak het, volgens getuies wat aan boord van die vliegtuig was.

Volgens die webtuiste Paddle Your Own Kanoo het lugwaardinne aan boord van die KLM Royal Dutch Airlines-vlug gehaas om die brand te blus nadat hulle spesiale asemkappe afgesak het om hulle teen die dampe en die hitte te beskerm.

Die brand het ongeveer twee uur ná die vlug uitgebreek, maar ten spyte van wat na ’n ernstige noodsituasie gelyk het, het die vlieëniers van die Boeing 777-200 besluit om terug te keer na Amsterdam eerder as om na ’n nabygeleë lughawe te vertrek.

Passasier Tiana Cline het aan die nuusdiens gesê dat dit gevoel het “asof sy in ’n fliek was”. Sommige van hulle het gebewe en ander het gesnik na hul asem. Tiana sê dit het gelyk of almal vreesbevange was.