Die Gautengse polisie-ondersoekspan se deeglike ondersoek en vingerafdrukresultate het aan die lig gebring dat ’n verdagte wat in November 2022 in hegtenis geneem is, die polisie ’n vals naam gegee het om vervolging vir sowat 100 sake van huisrooftogte te probeer ontduik. Die verdagte se vingerafdrukke het teruggekom wat hom verbind met een van die mees gesoekte mans in die provinsie. Hy is nou in aanhouding en staar die volle mag van die gereg in die gesig.

In Oktober 2022, na aanleiding van inligting wat ontvang is, het die span bestaande uit die SAPD Gautengse Ernstige en Geweldsmisdaadondersoekeenheid, SAPD Johannesburg K9-eenheid, SAPD Fairlands, SAPD Misdaadintelligensie en CAP Security ’n ondersoek begin na ’n huisroofsindikaat wat in die noordelike voorstede van Johannesburg werksaam is. Deur ’n gesamentlike poging kon die span drie verdagtes in November 2022 in hegtenis neem en ’n vuurwapen en ’n gesteelde voertuig teruggekry het.

Tydens die arrestasie het ’n skietgeveg tussen die polisie en die verdagtes ontstaan ​​wat daartoe gelei het dat die hoofverdagte kritiek gewond is. Hy is onder polisiebewaking hospitaal toe geneem. In dié tyd het hy aan owerhede ’n vals naam verskaf en weens sy beserings is die proses van identifikasie vertraag. 

Sy vingerafdrukke het teruggekom van Forensiese Dienste wat sy ware identiteit bekend gemaak het en bevestig dat hy op die polisie se lys van hul mees gesoekte verdagtes is. Hy word verbind met meer sowat honderd (100) huisroofsake wat die afgelope 8 jaar in die noordelike voorstede van Johannesburg gepleeg is.

Die verdagte is sedertdien borgtog geweier en hy bly in aanhouding. Hy sal aangekla word vir die talle misdade wat regoor Johannesburg plaasgevind het – hoofsaaklik huisrooftogte.